MEUBELRESTAURATIE en POLITOEREN

Heeft u een dierbaar of speciaal (antiek) meubelstuk dat aandacht verdient? Albert Ravensbergen is gespecialiseerd in de restauratie van oude meubels en houtwerken
Naast restauratie van (antieke) meubels kunt u bij mij ook terecht voor het maken van klassieke en moderne meubels voor de inrichting van uw woning, restaurant, winkel of vergaderruimte.

Politoeren, ook wel French polishing genoemd, wordt eind 18e begin 19e eeuw in Europa geïntroduceerd. Het is een hoogglans oppervlakte behandeling door middel van een oplossing van schellak in alcohol (methanol, ethanol enz.) voor meubels en instrumenten.
Voor het aanbrengen van de schellak wordt een prop in een katoenen doek gebruikt, waarmee de vloeistof op het hout gewreven wordt. De alcohol verdampt snel, waardoor in korte tijd verscheidene lagen na elkaar aangebracht kunnen worden. Poli betekent veel, dit heeft betrekking op het aantal lagen schellak, dat soms wel kan oplopen tot een laag of twaalf.
De houtsoorten die veel gepolitoerd werden zijn eigenlijk de wat hardere loofhoutsoorten met fijne poriën. Bijvoorbeeld: mahonie, noten, iepen, palissander en soms ook eiken.

Politoeren Het resultaat